Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Mini baklave sa ratlukom i orasima

Mini baklave sa ratlukom i orasima

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Mini baklave sa ratlukom i orasima
Fotografije: Mariana
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Gledamo na mini baklave kao na ukusne paketiće sreće"

Potrebni sastojci

  • ratluk - 2 kutije
  • šećer - 1/4 šolje
  • orasi - 1 1/3 šolje
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • voda - 2 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • vanila - 2 komada
  • so - 1 prstohvat
  • kore za pitu - 14 komada, tankih
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i sameljemo orahe. U posudu stavljamo šećer, prstohvat soli i jaja i mutimo mikserom. Dodajemo ulje i brašno sa praškom za pecivo, vanilom i nastavljamo da mutimo.

Uzimamo dve kore i nanosimo kašu odozgo u početku na koru po dužini.

Ratluk sečemo na male komade. Na početku kore ređamo pravu liniju ratluka i oraha. Uzimamo dve kore i uvijamo u rolat. Pleh namažemo uljem i ređamo rolat. Tako radimo i sa drugim rolatma dok ne potrošimo sastojke.

Rolate poređamo jedan do drugog. Pečemo na 180 stepeni dok ne bude gotovo u prethodno ugrejanoj rerni. Kad se ispeče, sečemo na male komade. Ostavljamo da se ohladi.

U šerpu stavljamo jednu vanilu, 2 šolje vode i 1 šolju šećera da provri na vatri. Prebacujemo baklavei poređamo jedan do drugog u odgovarajuću posudu.

Gotovim sirupom prelivamo male rolate.

Neka va je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: