Način pripreme
Za pravljenje u koverti potrebno vam je, veliki list papira za pečenje i heftalica za papir. Savijte list na pola, presavijte suprotne otvorene strane i zaheftajte na nekoliko mesta heftalicom.
Očistite ribu i isecite na pola po horizontali, posolite je po ukusu, pospite biberom, ruzmarinom i sveže ceđenim sokom od limuna, ostavite sa strane dok ne pripremite povrće.
Oljuštite i očistite krompir, luk, celer, patlidžan i šargarepu, nasecite svo povrće na parčiće pomoću prese za krompir.
Stavite ih u posudu, dodajte narendan na sitno beli luk, isečen peršun, očišćene i na parčiće isečene paprike i ulje. Posolite po ukusu i dobro promešajte.
Stavite kovertu u posudu za pečenje, mekim masacem namažite koverat iznutra, gore i dole. Stavite ga položenog i poređajte prvo pomešano povrće, a preko njega stavite četiri parčeta skuše.
Zatvorite koverat i presavijte papir ka otvoru, zatvorite heftalicom.
Iglom izbušite na nekoliko mesta koverat odozgo i stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni - pecite 40 minuta.