bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Janija»Posni paprikaš od krompira sa jesenjim povrćem

Posni paprikaš od krompira sa jesenjim povrćem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Posni paprikaš od krompira sa jesenjim povrćem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
07/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
"Svako godišnje doba da ima svoj paprikaš"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • šargarepa - 3 komada
  • paprike - 2 komada (šarene)
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - po želji
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • čubar
  • brašno - 2 kašičice
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremaju se svi sastojci za paprikaš - oljušti se, očisti i opere krompir, seče se na srednje krupne kocke.

Očiste se šargarepa u seku na sitno, kao i paprika, ali nakon što se otklone semenke. Isecka se i i luk na sitno, zaprži se blago, a nakon toga se izdinsta dva-tri minuta sa šargarepom.

Nakon što omekša dodaje se i paprika i beli luk, nakon njih red je na krompir. Nastavlja se prženje uz neprestano mešanje. Posipa se brašnom i ostalim začinima, a čubar treba da je fino izdrobljen.

Meša se i doliva se voda, najmanje toliko da pokrije krompir i druge sastojke. Na nižoj temperaturi se ostavlja da vri, dok se krompir ne skuva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: