Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Posni paprikaš od tikvica

Posni paprikaš od tikvica

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k417
Posni paprikaš od tikvica
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
23/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Tikvice, brašno i mnogo želje da spremite nešto ukusno - to su neophdoni sastojci za ovaj paprikaš"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • mladi luk - 3 - 4 struka
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - 2 - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • univarzalni začin - 1 kašika, domaća
  • mirođija - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo tikvicu, sečemo je i odstranjujemo sa obe strane nepotrebno.

Sečemo na krugove, a nakon toga na četvrtine.

Luk sečemo na sitno i u šerpu sa uljem stavljamo da se zaprži na kratko.

U luk stavljamo i tikvice, dobro promešamo.

Ostavljamo tako oko 2-3 minuta i nakon toga dodajem domaći začin.

Sipamo vodu da prekrije tikvice i ostavljamo tako da vri, dok same tikvice ne omekšaju.

U posudu stavljamo brašno i dodajemo malo vode, da se dobije kašica.

Isključujemo gotov paprikaš od tikvica dodajemo kašicu od brašna, mešamo i ponovo stavljano na ringlu na 2-3 minuta.

Serviramo sa mirođijom isečenom na sitno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: