Bonapeti.rs»Recepti»Riba»File od bele ribe s pečurkama i topljnim sirom

File od bele ribe s pečurkama i topljnim sirom

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
12730304
File od bele ribe s pečurkama i topljnim sirom
Fotografije: GALYa DUMANOVA
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ukusno je - nema spora!"

Potrebni sastojci

  • bela riba - 400 g, file
  • crni luk - 1 glavica
  • pečurke - 250 g, sveže
  • ulje - 100 ml
  • krem supa - 1 kesica, od pečuraka
  • topljeni sir - 200 g
  • biber - 1/2 kašičice
  • so
  • belo vino - 100 ml
  • peršun - 3 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene pečurke i luk isecite na sitno, izdinstajte u posudi za pečenje u kojoj ćete peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Opranu belu ribu isecite na parčiće veličine po želji, posolite i poređajte preko izdinstanih pečuraka i luka.

Krem supu rastvorite prema uputstvu, dodajući biber i belo vino, sa dobijenom smesom prelijte ribu.

Topljeni sir isecite na tanke krugove i njima prekrijte celu posudu.

Jelo pecite na 200 stepeni 30 minuta.

Nakon što izvadite posudu iz rerne pospite sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Top recepti