Krompir na šumenski način

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
08/12/2017
"Jedinstveni krompir na šumenski način sa sosom od belog luka. Ovaj krompir je božanstveno ukusan. Od kako smo ga videli, sve se spremamo da vam ga pokažemo"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 687
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 600 g
  • maslac - 50 g
  • luk - 1 glavica
  • paršun
  • slanina - 100 g, dimljena
  • so
  • biber
  • mirođija
  • preliv
  • kiselo mleko - 1 čaša
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se skuva i oljušti i iseče na sitne kocke. Zapržimo ih u maslacu zajedno sa sitno isečenim lukom i dimljenom slaninom. Začinimo solju, biberom i paršunom po ukusu.

Ostavlja se smesa da se ohladi i nakon toga se izgnječi viljuškom. Oblikuju se lopte i serviraju se s kiselim mlekom sa belim lukom.

U zagrejano ulje dodajemo alevu papriku i blago prelivamo jelo. Serviramo sa mirođijom iseckanom na sitno.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar