Riblja čorba s tolstolobikom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
09/12/2017
"Od starih ribara znamo da se najbolja rečna riba pravi sa masnijom ribom i mnogo meraka "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 225
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Glava tostolobika, rep, peraja i meso se stavljaju da se kuvaju u dovoljnoj količini vode. Čim se meso skuva, izvadite ga rupičastom kašikom u tanjir i procedite riblji bujon.

Dobro odvojte meso od kosti i usitnite ga. Vratite ga u bujon na ringlu i dodajte narendani luk, šargarepu i krompir.

Ostavite da se krčka 10 minuta, kad dodate i so. Ako je neophodo sipajte 1-2 kašike masnoće, ako riba nije mnogo masna.

Pred kraj dodajte sušene začine i biber po ukusu, sklonite s ringle i dodajte iseckan peršun, kao i polovinu limuna isečenu na parčiće. Riblju čorbu sa tolstolobikom servirajte vruću.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar