Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Tolstolobik sa pavlakom

Tolstolobik sa pavlakom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Tolstolobik sa pavlakom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Riba i pavlaka - zato što je to najukusnija kombinacija"

Potrebni sastojci

  • riba - oko 1 kg, tolstolobik
  • pavlaka - oko 250 ml, tečna, za kuvanje
  • topljeni sir - 4 parčeta
  • kačkavalj
  • maslac
  • limun - 1 komad
  • biber
  • selen
  • mirođija
  • 1 čen belog luka
  • začin za ribu
* merne jedinice

Način pripreme

Ako je moguće filetirajte ribu, ali možete da je isečete i na poprečne parčiće. Dobro je posolite i poređajte u podmazanu posudu za pečenje, dodajući i beli luk isečen na tanke kriške.

Pospite obilno začinima - biberom, začinom za ribu, selenom i iseckanom mirođijom. Prelijte sokom od isceđenog limuna i ostavite tako 40 minuta da se pomešaju arome.

Zagrejte maslac u šerpi, dodate narendan kačkavalj, topljeni sir i pavlaku i mešajte, dok se sve ne rastopi i ne dobij se gusti sos. Dodajte 1-2 kašike razmućenog brašna u sos i mešajte energično.

Prelijte ribu sosom i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni oko pola sata. Servirajte sa garnirungom od dinstanog krompira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: