Tolstolobik sa pavlakom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Tolstolobik sa pavlakom
01/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema50 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno80 min.
Porcije3
"Riba i pavlaka - zato što je to najukusnija kombinacija"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ako je moguće filetirajte ribu, ali možete da je isečete i na poprečne parčiće. Dobro je posolite i poređajte u podmazanu posudu za pečenje, dodajući i beli luk isečen na tanke kriške.

Pospite obilno začinima - biberom, začinom za ribu, selenom i iseckanom mirođijom. Prelijte sokom od isceđenog limuna i ostavite tako 40 minuta da se pomešaju arome.

Zagrejte maslac u šerpi, dodate narendan kačkavalj, topljeni sir i pavlaku i mešajte, dok se sve ne rastopi i ne dobij se gusti sos. Dodajte 1-2 kašike razmućenog brašna u sos i mešajte energično.

Prelijte ribu sosom i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni oko pola sata. Servirajte sa garnirungom od dinstanog krompira.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: