bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Tolstolobik sa pavlakom

Tolstolobik sa pavlakom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Tolstolobik sa pavlakom
01/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Riba i pavlaka - zato što je to najukusnija kombinacija"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ako je moguće filetirajte ribu, ali možete da je isečete i na poprečne parčiće. Dobro je posolite i poređajte u podmazanu posudu za pečenje, dodajući i beli luk isečen na tanke kriške.

Pospite obilno začinima - biberom, začinom za ribu, selenom i iseckanom mirođijom. Prelijte sokom od isceđenog limuna i ostavite tako 40 minuta da se pomešaju arome.

Zagrejte maslac u šerpi, dodate narendan kačkavalj, topljeni sir i pavlaku i mešajte, dok se sve ne rastopi i ne dobij se gusti sos. Dodajte 1-2 kašike razmućenog brašna u sos i mešajte energično.

Prelijte ribu sosom i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni oko pola sata. Servirajte sa garnirungom od dinstanog krompira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: