Način pripreme
U posudu sipamo pirinčano brašno i oblikujemo udubljenje. Dodajemo kukuruzno brašno, mleveno seme lana, ulje, so i jaje.
U kiselo mleko dodajemo sodu da nadođe i sipamo u udubljenje. Dobro promešamo viljuškom, uzimamo i od brašna i mešamo dok se ne dobije gusta kaša, koja liči na kačamak.
U mali pravougaoni pleh, obložen papirom za pečenje sipamo gustu smesu kašikom i odozgo poravnamo. Nožem pravimo nekoliko proreza.
Pečemo pljosnati hleb u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventillatorom, oko 25-30 minuta je gotov. Izvadimo i kad se malo ohladi izlomimo na komade po prorezima.
Jedemo sa paradajzom i sirom ili po izboru. Hleb je mekan, aromatičan, zdrav i jedinstvenog ukusa. Bar znamo šta jedemo!
Domaći bezglutenski hleb je mnogo ukusan.