bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Bezglutenski hleb sa kurkumom

Bezglutenski hleb sa kurkumom

Bezglutenski hleb sa kurkumom
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 3
14/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Dodajte 2 prstohvata kurkume u smesu i dobićete jedan zaista drugačiji hlepčić"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo bezglutensko brašno u veliku posudu i u sredini oblikujemo udubljenje.

U njega sipamo so, maslinovo ulje, kvasac i kurkumu. Mešamo iznutra ka spolja drvenom kašikom dok se sastojci grubo ne pomešaju.

Nakon toga mesimo glatko testo.

Oblikujemo u loptu i pokrivamo krpom.

Ostavljamo testo da nadođe na sat vremena.

Nakon toga ga premesimo i oblikujemo ga.

Stavljamo ga u pravougaoni kalup koji smo prethodno obložili papirom za pečenje i odozgo posipamo sa malo brašna.

Ponovo pokrivamo krpom i ostavljamo na još 30 minuta.

Zagrevamo rernu na 180 stepeni i pečemo u njoj hleb otprilike 20-25 minuta.

Bezglutenski hleb sa kurkumom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: