Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Testo»Bezglutenski hleb sa kvascem

Bezglutenski hleb sa kvascem

Teodora IvanovaTeodora Ivanova
Početnik
6111
Bezglutenski hleb sa kvascem
Fotografije: Teodora Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Jedite bezglutenski hleb sa kvascem sa apetitom i mnogo maslaca"

Potrebni sastojci

  • bezglutensko brašno - 300 g, miks
  • voda - otprilike 125 ml, mlaka
  • kvasac - 2 kašičice, suvi
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte i promešajte kvasac, šećer sa vodom i ostavite na toplom mestu da se aktivira.

Zatim dodajte bezglutensko brašno miks i so. Postepeno umesite meko testo, po potrebi dospite još malo vode.

Podmažite duguljasti kalup za pečenje i prebacite testo.

Ostavite hleb da nadođe i zatim ispecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike pola sata.

Gotov domaći hleb bez glutena izvadite na rešetku da se ohladi.

Jedite bezglutenski hleb sa kvascem sa apetitom i mnogo maslaca :)

Sa bezglutenskim brašnom možete spremiti i neke od drugih bezglutenskih recepata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: