Način pripreme
1. U posudi pomešajte sve sastojke za vinegret, izgnječite beli luk ili ga izrendaje na fino rende. Stavite filete tako da se lagano pokriju ovom marinadom i stavite u frižider na 30 minuta do jedan sat.
2. Ugrejte dve supene kašike maslinovog ulja u tiganju sa dnom koje se ne lepi. Pospite sa malo soli i na dno stavite marinirane filete. U početku će malo prskati, zato se sklonite da se ne biste ispekli.
3. Pecite dva minuta sa jedne strane i okrenite na 4 minuta sa druge strane. To vreme je dovoljno da se ispeče file debljine of santimetar i po. Ako su vaši deblji, pržite malo duže. Unutra treba da ostanu roze boje, što ne znači da su živi.
4. Možete servirati na dva načina - tople, servirane odmah i prelivene preostalim vinegretom ili hladne, stavljaući ih ponovo u tečnost i sačekavši da upije. Nemojte da preterate da vremenom koje treba da stoji u marinadi.
Prijatno!