Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»FIle od orade sa pestom od peršuna i sosom od senfa

FIle od orade sa pestom od peršuna i sosom od senfa

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
FIle od orade sa pestom od peršuna i sosom od senfa
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Neverovatna kombinacija ukusa u tanjiru - orada sa pestom i ukusnim sosom"

Potrebni sastojci

  • orada - 2 srednje velike
  • senf
  • pavlaka - 150 ml, za kuvanje
  • estragon
  • biber
  • so
  • kapar - za dekoraciju
  • maslinovo ulje
  • peršun - 1/2 vezice
  • beli luk - 4 - 5 čenova
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo filetiramo oradu. Mažemo sa obe strane pestom, spremljenim od pasiranog peršuna, maslinovog ulja i belog luka.

Stavljamo ribu na papir za pečenje kožom na dole i pečemo oko 10 minuta u rerni.

Za to vreme spremamo sos, tako što stavimo 2-3 kašike dižonskog senda sa 150 ml pavlake za kuvanje i malo vode da provru dok se ne dobije potrebna gustina.

Začinjavamo sa malo estragona i soli i bibera po ukusu.

Serviramo pečenu ribu preko još toplog sosa i dekorišemo kaprom.

File od orade sa pestom od peršuna i sosom od senfa je mnogo ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti