Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle medveđa šapa

Svinjske šnicle medveđa šapa

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922944k330
Svinjske šnicle medveđa šapa
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
10/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Samo se nadamo da je medved imao velike šape, bar broj 46"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 800 g, meso
  • krompir - 1 kg
  • kačkavalj - 150 g
  • jaja - 4 komada
  • ulje - za prženje
  • marinada
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • đumbir - 1 kašičica, koren, izrendan
  • ulje - 50 ml
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na šnicle, poređajte ih preko daske za sečenje, uvijte ih u streč foliju i dobro ih izlupajte sa obe strane.

U posdu stavite izgnječene čenove belog luka, izrendani đumbir, so i biber po ukusu i ulje i promešajte. Smesom ravnomerno namažite šnicle sa obe strane i ostavite ih sa strane.

Posebno sitno izrendajte krompir i posolite po ukusu, promešajte i nakon 2-3 minuta dobro icedite izrendani krompir. U njega razbijte dva jejeta i mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Posebno u posudu razbijte i umutite preostala dva jajeta, u njima ćete pohovati šnicle.

Preko daske za sečenje rasporedite malo od smese sa krompirom, ne mnogo tanko. Preko nje staivte šniclu, pohovanu u jajetu i odozog ravnomerno rasporedite malo od smese od krompira.

Ugrejte malo ulja, smanjite vatru i klizeći premestite šniclu u tiganj, pržite jednu po jednu šniclu, dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane.

Gotove šnicle poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje i preko svake ravnomerno rasporedite rendani kačkavalj i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 10-15 minuta, dok se kačkavalj ne rastopi.

Servirajte sa svežom salatom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: