Način pripreme
Isecite meso na šnicle, poređajte ih preko daske za sečenje, uvijte ih u streč foliju i dobro ih izlupajte sa obe strane.
U posdu stavite izgnječene čenove belog luka, izrendani đumbir, so i biber po ukusu i ulje i promešajte. Smesom ravnomerno namažite šnicle sa obe strane i ostavite ih sa strane.
Posebno sitno izrendajte krompir i posolite po ukusu, promešajte i nakon 2-3 minuta dobro icedite izrendani krompir. U njega razbijte dva jejeta i mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Posebno u posudu razbijte i umutite preostala dva jajeta, u njima ćete pohovati šnicle.
Preko daske za sečenje rasporedite malo od smese sa krompirom, ne mnogo tanko. Preko nje staivte šniclu, pohovanu u jajetu i odozog ravnomerno rasporedite malo od smese od krompira.
Ugrejte malo ulja, smanjite vatru i klizeći premestite šniclu u tiganj, pržite jednu po jednu šniclu, dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane.
Gotove šnicle poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje i preko svake ravnomerno rasporedite rendani kačkavalj i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 10-15 minuta, dok se kačkavalj ne rastopi.
Servirajte sa svežom salatom!