bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Slani Rolat»Novogodišnji mesni rolat s ukusnim garnirungom

Novogodišnji mesni rolat s ukusnim garnirungom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Novogodišnji mesni rolat s ukusnim garnirungom
Fotografije: Diana Kostova
1 / 11
13/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
"Ako možemo da govorimo o novoj godini na osnovu bogate trpeze, onda će sledeća difinitivno biti odlična sa ovim Novogodišnjim mesnim rolatom sa ukusnim garnirungom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite mleveno meso sa nabrojanim začinima i ostavite u frižider bar na pola dana. Skuvajte jaja i prepolovite, isecite šargarepe i kisele krastavčiće na trakice.

Pečurke, masline i topljeni sir isecite na parčiće. Stavite papir za pečenje na radnu površinu, namažite uljem i rasporedite melveno meso ravnomerno u srednje debeo sloj.

Po sredini poređajte sastojke, kao što vidite na slici, i pomoću papira uvijte rolat, pritiskajući i stežući.

Prebacite rolat sa papirom u odgovarajući pleh ili posudu. Prekrijte rolat parčićima dimljene slanine, preklapajući ih i pecite na umerenoj rerni oko sat vremena.

Garnirung (krompir sote) pripremite, tako što skuvate krompir, oljuštite, isečete i stavite da se zaprži u tiganju sa maslacem i malo ulja.

Začinite prstohvatim začina od povrća, belim lukom u prahu i mirođijom. Možete da dodate i zapržene šargarepe s krastavčićima kao dodatni garnirung.

Prijatno uz ovu ukusnu i prazničnu večeru!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: