Paradajz-paprike sa nadevom od šargarepa i kupusa

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77183
13/12/2017
"Pravilo glasi - što je ukusnije meze, toliko hladnija treba da bude rakija!"
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano157
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - 1, 5 kg (male)
  • šargarepa - 5 - 6 komada
  • kupus - 1 komad
  • celer - 1 vezica
  • mirođija - 1 - 2 struka, može i suva
  • sirće - 1 šolja
  • ulje - 2/3 šolje
  • so - 2 kašike, morska so
  • biber - 1 kašika
  • voda - 1/3 šolje
  • med - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz-paprike se operu i očiste od drški i semenki, nakon čega se spuštaju na 1-2 minuta u kipuću marinadu napravljenu od smese od sirćeta, ulja, soli, bibera, vode i meda.

Kambi paprike se izvade u ostavljaju da se ohlade. Dok čekate isecite kupus na sitno i narendajte šargarepe. Soli se blago i protrlja.

Gotovom smesom se pune kambi paprikice. Poređaju se gusto u teglu i između njih se ređaju listovi celera. Odozgo se prelivaju marinadom.

Tegle se zatvaraju i okreću na nekoliko dana da se sterilišu.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar