Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Kiseli krastavčići na grčki način

Kiseli krastavčići na grčki način

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Kiseli krastavčići na grčki način
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Kiseli krastavčići kao kiseli krastavčići, jednostavno treba da se konzumiraju sa uzom i u hladu drveta smokve!"

Potrebni sastojci

  • kornišoni - 3 kg
  • smokve - listovi smokve
  • so
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite očišćene kornišone 2-3 sata u vodi. Odsecite im pažljivo krajeve i spremite tegle. Na dno svake stavite po jedan list smokve.

Poređajte krastavčiće u tegle što je moguće gušće. Na svaku teglu se stavlja 1 kašika soli + količina vode do ivice tegle. Odozgo stavite po još jedan list smokve i čvrsto zatvorite teglu.

Ostavite tegle da odstoje 2-3 dana na svetlu - salamura treba da postane mutna. Nakon toga prebacite tegle s krastavčićima na hladno. Za desetak dana treba da se izbistre i da budu spremni za konzumiranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#221907
Korisnik#221907
Recept je skroz netacan, pokusao sam da spremim, i nema blage bacajte pare
...
25.11.2018 21:16
2