Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pohovani riblji file

Pohovani riblji file

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6081502k
Pohovani riblji file
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Mi vam kažemo da znate - ovaj pohovani riblji file popije duplo više piva nego što mislite"

Potrebni sastojci

  • riblji file - 4 komada, oslić, hek, bakalar
  • so
  • biber
  • brašno - 4 supene kašike
  • belanca - 2 komada
  • pivo - 200 ml
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite belanca sa prstohvarom soli na sneg.

Riblje filete pospite solju i biberom.

U posudu stavite pivo, dodajte malo soli, biber i brašno. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu, nakon toga dodajte belanca.

Pažljivo mešajte spatulom da bi smesa ostala vazdušasta.

Potopite svaki file u smesu, ocedite i stavite u ugrejano ulje da se prži.

Ocedite na ubrusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: