Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Medenjaci»Božićni medenjaci sa ukusom pomorandže

Božićni medenjaci sa ukusom pomorandže

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Božićni medenjaci sa ukusom pomorandže
Fotografije: Vanya Georgieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
35
"Cimet i pomorandža - očekivano dobra kombinacija"

Potrebni sastojci

  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • cimet - 1 kesica
  • med - 4 kašike
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • ulje - 1 šolja
  • pomorandža - 1 komad
  • brašno - koliko upije
  • žele - 3 kašike ili slatko od trešanja
  • zlatne perlice - 1 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom i medom dok ne pobele. Prepolovite pomorandžu, na sitno rende nastružite koru i iscedite sok, sipajte cimet, ulje i ponovo promešajte.

Počnite da sipate po malo praška za pecivo i brašna, zamesite meko testo i na nabrašnjenoj radnoj površini razvijte debelu koru. Isecite metalnim kalupima zvezde i zvezde sa rupom.

Postavite posudu za pečenje papirom i oblikujte kolače, stavljajući na svaku zvezdu zvezdu sa rupom, poređajte ih na odstojanju.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne postanu zlataste.

Nakon što se ispeku, u rupicu stavite po malo želea ili slatka po izboru, odozgo stavite po jednu zlatnu perlicu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: