Način pripreme
U posudu se stavlja zagrejano mleko, šećer i suvi kvasac.
Mleko se promeša i kvasac se ostavlja desetak minuta da naraste. U narasli kvasac se dodaje jedno jaje i prosejano brašno.
Zamesi se meko i glatko testo. Testo se prekriva svežom folijom i ostavlja oko sat na toplom da naraste i udvostruči obim.
Naraslo testo se razvija u koru debljine oko 5 mm i pomoću okruglih kalupa iseku se đevreci. Isto može da se uradi i sa čašama različitih prečnika.
Đevreci se poređaju u posudu za pečenje čije je dno pokriveno papirom za pečenje. Odozgo se namažu drugim umućenim jajetom. Polovina se posipa semenom maka a u drugu se pobodu zrnca nara.
Pri pečenju đevreci narastu i nar izlazi na površinu. Zato sam ih tokom procesa pečenja pritisla ponovo unutra da ne ispadnu. Peku se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok ne narastu i porumene.