Način pripreme
Operite, osušite i isecite meso na tanke šnicle. Ako je potrebno istanjite drvenim čekićem. Začinite solju i biberom i ostavite sa strane.
Isecite paprike, šargarepu i 1-2 štapića celera na ivice, a pečurke na polumesec. Preko svake šnicle stavite od povrća, uvijte u rolat i učvrstite čačkalicom za zube.
U duboki tiganj ili šerpu stavite maslac i ulje da se ugreju zajedno sa prstohvatom bibera i neoljuštenom glavicom belog luka.
Pržite rolate dok ne porumene. Izvadite čenove belog luka, pospite brašnom, dodajte lovorov list, prstohvat majčine dušice i dobro promešajte da ne ostanu grudvice od brašna.
Dodajte i čašu belog vina. Razredite sa vodom dok ne dobijete željenu gustinu sosa.
Ostavite jelo na tihoj vatri da se dinsta oko 45 minuta, mešajte s vremena na vreme. Servirajte sa kuglom kuvanog pirinča.