Način pripreme
1. Pripremite krem tako što na umernu vatru stavite sveže mleko sa šećerom, cimetom i korom od limuna.
2. Umutite žumanca sa skrobom i ako vam se smesa čini gusta, sipajte malo mleka.
3. Smanjite vatru, izvadite cimet i koru limuna i sipajte smesu od žumanaca u mleko, mešajte dok se ne zgusne.
4. Gotov krem ostavite da se ohladi, mutite žicom s vremena na vreme da se ne uhvati korica.
5. Uključite rernu da se ugreve do temperature koja je napisana na pakovanju listanog testa. Za to vreme isecite krugove od lisnatog testa, prečnika oko 8 cm. Ako je kalup kolim sečete malo rebrast, krofnice bi bile još lepše.
6. Preko kruga stavite od krema, nemojte ići skroz do ivica, a odozgo preklopite drugim krugom. Krem će zalepiti dve polovine, ali ipak malo pritisnite ivice.
7. Namažite površinu svake medom i pospite listićima badema. Njih možete staviti i unutra u krem, ako želite.
8. Pecite prema uputstvu, obično 15 minuta je dovoljno.
Neka vam je slatko!