Način pripreme
Oljuštite pomorandže i očistite belu pulpu. Isecite na trakice. Stavite u šerpu sa vodm i kuvajte oko 2 do 3 minuta. Vodu ocedite i ponovo sipajte hladnu vodu.
Kuvajte ponovo 2-3 minuta. Vreme kuvanja se meri kad provri. Tako uradite tačno 4 puta.
Kad se skuva stavite šećer u duboku posudi i prelijte vodom i dodajte kuvane kore od pomorandže. Ostavite na umerenoj vatri da se kuvaju 30 minuta.
Izvadite rešetkastom kašikom i staivte na papir za pečenje da se osuše, treba oko 8-12 sati.
Sirup od kora se ne baca, on se čuva, može služiti za aromatizovanje kolača. Čuva se u frižideru.
Nakon toga kandirane kore potopite u rastopljenu čokoladu. Ostavite da se ohlade na papiru za pečenje, da se čokolada stvrdne.
Napomena: :okolada i pomorandža se iyuyetno slau. Serviraju se kao mali zalogaji uz piće. Mogu i da se ne potapaju u čokoladu i da se koriste kao dodatak u Štolen ili drugu vrstu božićnih kolača, sitno se iseckaju.
Možete pripremiti i drugu vrstu kandiranih citrusa, limun, mandarina itd.