Kuvano žito sa cimetom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
25/12/2017
"Običan desert sa aromom cimeta "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano621
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • žito - 300 g
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • cimet - 1/2 kesice
  • kora limuna
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • prezle - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite žito u hladnu vodu oko 2 sata. Operite ga pod tekućom vodom. Skuvajte ga o dogovarajućoj posudi dok se zrnca ne raspuknu.

Operite gotovo žito ponovo pod tekućom vodom i rasporedite ga na peškir.

Ostavite ga 7-8 sati da se osuši.

Stavite žito u odgovarajuću posudu dodajte šećer u prahu, prezle, cimet, vanilin šećer i narendanu koru limuna.

Promešajte u homogenu smesu.

Možete da dodate i orahe.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar