Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Pileće sarme u rerni

Pileće sarme u rerni

Pileće sarme u rerni
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Veoma interesantna i ukusna varijanta omiljenih nam sarmi - ovaj put sa pilećim mesom i zapečene u rerni"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 400 g
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • biber
  • aleva paprika
  • listovi kupusa - 8 - 10 komada
  • ulje - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pile i odvojte ga od kostiju.

Izaberite luk i isecite ga na manje parčiće. Izdinstajte ih u masnoći.

Operite pirinač i dodajte u luk. Propržite. Dodajte alevu papriku, biber i pileće meso. Dinstajte dok se ne izbistri pirinač.

Očistite listove kuusa od tvrdih delova.

Ohladite gotov nadev i stavite u svaki list po 1-2 kašike.

Savijte sarme i poređajte u odgovarajuću posudu za pečenje.

Prelijte vrelom vodom, dok se ne pokriju sarme.

Ispecite sarme dok ne omekšaju listovi kupusa i dok se ne dobije braonkasta preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: