Način pripreme
Operite i ocedite pileće kožice od vode. Posolite ih ravnomerno, pobiberite, začinite kuminom i ostavite ih da se začine barem na 20-30 minuta.
U širokoj posudi pomešajte brašno, malo soli, beli luk u prahu, dobro izmrvljen peršun, čubar i majoran. Dobro izmešajte kako bi se začini ravnomerno pomešali sa brašnom. Ako volite pikantniji ukus, dodajte i krupno mlevenu alevu papriku po vašoj želji.
Kožice isecite na ivice i pospite ih brašnom sa začinima. Svaku kožicu uvijte u rolnicu, prebacite u tepsiju sa papirom za pečenje podmazanim uljem i još jednom pospite brašnom.
Pecite u jako zagrejanoj rerni (otprilike 250 stepeni, srednja rešetka i uključen ventilator) dok se ne dobije zlatkasto-smeđa boja.
Za sos umutite kiselo mleko sa solju, presovanim čenom belog luka, mirođijom, maslinovim uljem i sitno naseckanim svežim listovima žalfije. Ostavite toping u frižideru da se ohladi pre serviranja.
Servirajte u tanjirima hrskave pileće kožice zajedno sa čašama mlečnog sosa. Savršeno meze kako uz mastiku, tako i uz pivo, vino i rakiju.
Prijatno i živeli!
Hrskave pileće kožice u rerni su gotove.