Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Meze»Hrskave pileće kožice u rerni

Hrskave pileće kožice u rerni

ZoriZori
Guru
7292375k215
Hrskave pileće kožice u rerni
Fotografije: Zori
1 / 3
23/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Otkrili smo savršeno meze uz pivo i nema šanse da ga ne podelimo sa vama Hrskave kožice koje se tope u ustima"

Potrebni sastojci

  • pileće kožice - 600 g
  • peršun - 1 supena kašika, sušeni
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • čubar - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • brašno - 3 - 4 supene kašike
  • majoran - 1 kašičica
  • so
  • ljuta aleva paprika - krupno mlevena, po želji
  • za sos
  • kiselo mleko - 150 ml
  • mirođija - 1 kašičica, sušena ili sveža
  • žalfija - 2 sveža lista
  • beli luk - 1 čen
  • maslinovo ulje - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i ocedite pileće kožice od vode. Posolite ih ravnomerno, pobiberite, začinite kuminom i ostavite ih da se začine barem na 20-30 minuta.

U širokoj posudi pomešajte brašno, malo soli, beli luk u prahu, dobro izmrvljen peršun, čubar i majoran. Dobro izmešajte kako bi se začini ravnomerno pomešali sa brašnom. Ako volite pikantniji ukus, dodajte i krupno mlevenu alevu papriku po vašoj želji.

Kožice isecite na ivice i pospite ih brašnom sa začinima. Svaku kožicu uvijte u rolnicu, prebacite u tepsiju sa papirom za pečenje podmazanim uljem i još jednom pospite brašnom.

Pecite u jako zagrejanoj rerni (otprilike 250 stepeni, srednja rešetka i uključen ventilator) dok se ne dobije zlatkasto-smeđa boja.

Za sos umutite kiselo mleko sa solju, presovanim čenom belog luka, mirođijom, maslinovim uljem i sitno naseckanim svežim listovima žalfije. Ostavite toping u frižideru da se ohladi pre serviranja.

Servirajte u tanjirima hrskave pileće kožice zajedno sa čašama mlečnog sosa. Savršeno meze kako uz mastiku, tako i uz pivo, vino i rakiju.

Prijatno i živeli!

Hrskave pileće kožice u rerni su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: