Način pripreme
Kupus se seče na ne mnogo krupne komade, pečurke - na komadiće srednje veličine, luk - sitno, a beli luk se isecka.
U zagrejanom ulju se proprži kupus sa malo soli. Kada omekša, vadi se i na njegovom mestu se proprže luk i pečurke zajedno sa mlevenim mesom.
Kada luk malo omekša, dodaje se i beli luk. Dodaju se začini i paradajz pire. Kada su i ovi proizvodi skuvani, isključuje se ringla. Pomeša se sa kupusom.
Posebno se pomešaju proizvodi za preliv, a kačkavalj se izrenda.
Zapečeno jelo sa mlevenim mesom se sipa u blago podmazanu tepsiju.
Odozgo se rasoređuje preliv i na kraju se posipa kačkavaljem.
Kupus se peče u zagrejanoj rerni na 200 °C otprilike 15-20 minuta ili dok se ne istopi i zapeče kačkavalj u keto zapečenom jelu sa kupusom i mlevenim mesom.