Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Zapečena jela»Ukusno zapečeno jelo u kalupima za mafine

Ukusno zapečeno jelo u kalupima za mafine

ZoriZori
Guru
8982905k
Ukusno zapečeno jelo u kalupima za mafine
Fotografije: Zori
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Eto zbog ovoga svaki dom treba da ima bar jedan kalup za mafine"

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada (oko 500 g)
  • svinjski komadići - 360 g (kuvano - dimljeni)
  • kačkavalj - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • prezle - 2 kašike
  • sveže mleko - 100 ml
  • kiselo mleko - 1 kašika
  • beli luk - 3 čena, gnječen
  • senf - 1 kašičica
  • mirođija - 2 kašike, sitno isečena
  • kiseli krastavčiće - 7 - 8 komada
  • kapar - 3 kašike
  • biber
  • kumin
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se dobro opere i skuva se, ne ljušti se. Nakon što se ohladi, oljušti se i iseče na male kocke. Prebacuje se u duboku posudu.

Kačkavalj se narenda na krupno rende. Svinjski parčići se takođe iseku na male kocke.

Prezle se umute sa svežim mlekom i dodaju se jaja. Smesa se prebacuje u krompir, u njih se dodaje narendan kačkavalj, kiseli krastavčići isečeni na kocke, svinjski parčići, kapar, kumin, biber, malo soli, beli luk i senf. Sve se dobro promeša.

Kalupi za mafine se namažu obilno blago istopljenim maslacem i pomoću kašike smesa se prebaci u njih.

Oblikuju se kao kupole i zaglade se blago viljuškom. Preko svakog se stavlja po malo maslaca.

Pečeno jelo se stavlja u donji deo unapred zagrejane rerne na 180 stepeni sa uključenim ventilatorom.

Gotovo je nakon 15-20 minuta, nakon što se zarumeni.

Sačekajte da se blago ohladi i pomoću noža izvadite iz kalupa. Servirajte sa ružicama od kiselih krastavčića i kapra.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: