Način pripreme
Krompir se dobro opere i skuva se, ne ljušti se. Nakon što se ohladi, oljušti se i iseče na male kocke. Prebacuje se u duboku posudu.
Kačkavalj se narenda na krupno rende. Svinjski parčići se takođe iseku na male kocke.
Prezle se umute sa svežim mlekom i dodaju se jaja. Smesa se prebacuje u krompir, u njih se dodaje narendan kačkavalj, kiseli krastavčići isečeni na kocke, svinjski parčići, kapar, kumin, biber, malo soli, beli luk i senf. Sve se dobro promeša.
Kalupi za mafine se namažu obilno blago istopljenim maslacem i pomoću kašike smesa se prebaci u njih.
Oblikuju se kao kupole i zaglade se blago viljuškom. Preko svakog se stavlja po malo maslaca.
Pečeno jelo se stavlja u donji deo unapred zagrejane rerne na 180 stepeni sa uključenim ventilatorom.
Gotovo je nakon 15-20 minuta, nakon što se zarumeni.
Sačekajte da se blago ohladi i pomoću noža izvadite iz kalupa. Servirajte sa ružicama od kiselih krastavčića i kapra.
Prijatno!