Svinjska rebra sa pirinčem po klasičnom receptu

27/12/2017
"Kladite se na klasiku i iznendadite prijatelje sa ovim omiljenim ukusnim jelom - svinjska rebra sa pirinčem"
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 236
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

1. Očistite šargarepu, celer i paškanat i prepolovite ih. Stavite ih u šerpu zajedno sa pola glavice luka i rebrima - isečenim. Prelijte obilnom količinom vode i stavite na umernu vatru oko 45 minuta. U sredini kuvanja stavite so po ukusu.

2. Izvadite kuvana rebra i uvijte ih u aluminijumsku foliju, a bujon procedite. Odmerite količinu da bude tri puta više od pirinča (za ljubitelje tvrdo kuvanog pirinča - 2 i po). Ako nemate dovoljno tečnosti proredite bujon sa vodom. Držite ga da bude topao na mnogo slaboj vatri.

3. Uključite rernu na 195 stepeni - donji grejač. Sitno iseckajte drugu glavicu luka i propržite u ugrejanom ulju na umerenoj vatri sa prstohvatom soli. Kad omekša i počne da dobija boju, sipajte pirinač, prethodno dobro opran od skroba. Stavite mirođiju, biber (mleven) i još soli. Pržite na kratko dok ne postane providan.

4. Rasporedite u odgovarajući pleh i sipajte topao bujon, dobro promešajte. Poređajte rebra i odmah stavite u ugrejanu rernu.

5. Pecite dok ne ostane na masti i dok pirinač ne bude gotov (oko 20-25 minuta). Izvadite iz rerne i pokrijte krpom da odstoji tako bar 5-10 minuta.

6. Jelo servirajte posuto sitno iseckanim mladim lukom.

Prijatno sa ovom tradicionalnom, klasičnom bugarskom gozbom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar