Način pripreme
U posudi umutite jaja, na sobnoj temperaturi, sa šećerom. Kiselo mleko ugrejte i stavite sodu - sipajte u jaja i šećer. Nastavite da mutite i postepeno dodajte brašno.
Pripremite tri jednake posude i rasporedite smesu u njih - kakao stavite u jednu i dobro promešajte. Kore pecite jednu za drugom u namazanim i prezlama posutim plehovima, prečnika oko 30 cm, i ostavite da se ohlade pre nego što ih izvadite iz pleha.
U međuvremenu stavite mleko da provri zajedno sa šećerom - prethodno odvojite 200 ml u posudu. U hladnom mleku u posudi pomešajte brašno dok ne dobijete homogenu smesu, dodajte vanilu i kad mleko provri lagano ga dodajte u njega.
Mešajte energično da ne zagori, dodajte kockicu malsaca i čokolade dok se ne rastopi u kremu.
Na odgovarajući poslužavnik ta sklapanje torte stavite prvu koru, prelijte sa malo soka iz kompota i pokrijte filom - odozgo poređajte kružiće banane. Stavite drugu čokoladnu koru, ponovo prelijte sa malo soka, pokrijte kremom, poređajte preostale kružiće banane i pokrijte trećom belom korom. Odozgo postepeno sipajte preostali krem, tako da pokrije tortu i sa strane.
Pospite čokoladnim mrvicama i ostavite na hladnom bar 12 sati.