Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Korpice»Korpice od krompira sa kiselim mlekom i maslacem

Korpice od krompira sa kiselim mlekom i maslacem

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5085k442
Korpice od krompira sa kiselim mlekom i maslacem
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 5
27/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Iskusne domaćice znaju kako da naprave efektna i super ukusna predjela, kojima će oduševiti goste"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 komada, srednje veliki
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • ruzmarin
  • so
  • origano
  • maslac - 2 kašike
  • biber
  • parmezan - za posipanje
  • aleva paprika
  • peršun - 2 grančice
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir i oljuštite ga. Izgnječite ga viljuškom, dok je još vruć. Začinite solju, biberom, ruzmarinom i origanom. Dodajte jednu kašičicu aleve paprike i zamesite u ujednačenu smesu.

Raspodelite krompir testo na 4 lopte i oblikujte posudice. Poređajte ih u posudu za pečenje postavljenu papirom i namazanu uljem.

Pospite odozgo parmezanom (možete da zamenite kačkavaljom). Ispecite u zagrejanoj rerni.

Gotove posudice napunite kiselim mlekom. Istopite maslac, dodavajući alevu papriku i prelijte preko mleka. Garnirajte peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: