Način pripreme
Rastovrite kvasac u malo mlake vode, dodajte šećer i 1 kašiku brašna. Promešajte i ostavite na toplom da naraste.
Sipajte gotov kvasac u posudu za mešenje, razbijte jaja (odvojte jedno žumance za mazanje), dodajte so, krem sir i kiselo mleko.
Promešajte i sipajte deo prosejanog brašna. Zamesite. Dodajte ulje. Ponovo dodajte brašno i mesite dok ne potrošite brašno i ne dobijete meko testo.
Pokrijte testo krpom i ostavite na toplom da naraste.
Gotovo testo podelite na 4-5 lopti. Razvijte svaku loptu u koru, isecite na kvadrate. U sredinu svakog kvadrata stavite namrvljeni sir i uvijte. Možete da oblikujete slane kiflice na način na koji vi želite.
Namažite slane kiflice umućenim žumancem, pospite susamom, poređajte u posudu za pečenje postavljenu papirom i ostavite da udvostruče svoj obim.
Ispecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni sa duvanjem dok ne postanu zlataste.