Način pripreme
Za testo: U dublju posudu usuti brašno, dodati jogurt, gaziranu mineralnu vodu, so, šećer, izmrvljen kvasac i ulje. Umešati jaja i zamesiti testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe.
Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u krug. Seći na trouglove. Na svaki trougao naneti po malo sira, uviti kiflice i poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 15 minuta.
Za to vreme zagrejati rernu. Kiflice premazati razmućenim žumancetom, posuti susamom i peći na 180 stepeni 30 minuta. Gotove kiflice izvaditi iz rerne, ostaviti ih da se prohlade. Servirati i poslužiti.
Savet: Gaziranu mineralnu vodu i ulje meriti čašom od jogurta (od 180 ml).