Način pripreme
Kvasac se pomeša u toploj vodi sa šećerom i ostavlja se da se aktivira. Sipa se u sredinu brašna, dodaje se ulje, margarin, so i jaja, bez jednog žumanca - ono je za mazanje odozgo.
Na kraju se dodaje narendan sir i kačkavalj, promeša se i zamesi se testo. Ostavlja se da naraste 40 minuta na toplom. Podeli se na dva dela, svaki se razvija u okruglu koru i iseče se na 12-16 trouglova.
Odozgo se posipa suvim mrvljenim čubrom i pritiska prstima da se zalepi. Uvijaju se male kiflice, svaki trougao se okreće tako da je strana sa čubrom odozgo.
Poređaju se u široku posudu za pečenje preko papira za pečenje.
Nakon 15 minuta se namažu umućenim žumancem sa 1 kašikom ulja i peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta dok ne postanu zlataste. Izvade se u tanjir i serviraju.