Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Slane mini kiflice sa čubrom

Slane mini kiflice sa čubrom

Slane mini kiflice sa čubrom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
20
"Zbog ovakvih đakonija nam je teško da odlučimo da li više volimo slatke ili slane kiflice"

Potrebni sastojci

  • voda - 1 šolja od 250 ml (topla voda)
  • kvasac - 1 pakovanje, suvi
  • ulje - 2 kašike
  • margarin - 2 kašike
  • jaja - 2 komada, bez 1 žumanca
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 600 g
  • sir - 100 g
  • kačkavalj - 60 g, narendan
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se pomeša u toploj vodi sa šećerom i ostavlja se da se aktivira. Sipa se u sredinu brašna, dodaje se ulje, margarin, so i jaja, bez jednog žumanca - ono je za mazanje odozgo.

Na kraju se dodaje narendan sir i kačkavalj, promeša se i zamesi se testo. Ostavlja se da naraste 40 minuta na toplom. Podeli se na dva dela, svaki se razvija u okruglu koru i iseče se na 12-16 trouglova.

Odozgo se posipa suvim mrvljenim čubrom i pritiska prstima da se zalepi. Uvijaju se male kiflice, svaki trougao se okreće tako da je strana sa čubrom odozgo.

Poređaju se u široku posudu za pečenje preko papira za pečenje.

Nakon 15 minuta se namažu umućenim žumancem sa 1 kašikom ulja i peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta dok ne postanu zlataste. Izvade se u tanjir i serviraju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: