Način pripreme
Meso od svinjske plećke, isečeno na krugoce sa malo kostiju, propržite u ugrejanom ulju. Svako parče posebno stavite u tiganj, okrenite da se zapeče i porumeni sa obe strane.
Propržene komade mesa poređajte u plreh i pospite solju, biberom, belim biberom i alevom paprikom ili sa začinima za meso po želji. Između proreza u mesu stavite čenove belog luka i glavice luka.
Prelijte čašom vina, poprskajte uljem u kojem ste pržili meso. Ugrejte rernu na 200 stepeni. Pleh pokrijte aluminijumskom folijom i meso ostaivte da se peče jedan sat, nakon toga skinite foliju. Pecite meso još malo.
U tiganju izdinstajte pečurke sa malo maslaca. Dodajte 1 kašičicu brašna i prelijte jednom čašom hladne vode. Ostavite da vri na tihoj vatri na kratko koliko da se sos zgusne. Pred kraj u pečurke dodajte i pavlaku. Promešajte i nakon 2 minuta skinite sa vatre.
Za prilog možete napraviti pečurke od krompira. Kuvajte 10 krompira 20 minuta, nemojte ljuštiti. Dobro je da krompir bude opran.
Kad se skuva, ocedite ga i ostavite da se potpuno ohladi. Spravom za čišćenje jabuka, ima na slikama, svaki krompir probodite sa jednog kraja do dubine 4-5 cm. Nožem isecite oko krompira.
Oštricu noža treba da naslonite do metalnog dela instrumenta i mnogo pažljivo da odvojite unutrašnjo deo krompira. Treba da pazite da ne polomite kapicu pečurke.
U maloj posudi, kaseroli pržite pečurke od krompira u mnogo ulja, stavite po 5-6 komada. Pržite 2-3 minuta, pažljivo mešajte.
Ukrasite zelenom salatom.