Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Neodoljivo domaće slatko od ribizli

Neodoljivo domaće slatko od ribizli

Neodoljivo domaće slatko od ribizli
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"U našem ormanu uvek ima mesta za još jednu teglicu domaćeg slatka od ribizli!"

Potrebni sastojci

  • ribizle - 1 kg
  • šećer - 500 g
  • gelfix extra dr.oetker - 1 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribizle od drški i listova. Pomešajte sadržaj pakovanja sa 2 kašike šećera i dodajte ga u voće. Dobro promešajte. Stavite smesu da provri na srednjoj temperaturi uz neprestano mešanje.

Kada smesa provri, dodajte i preostali šećer i promešajte. Ostavite da vri oko 5 minuta, dok u međuvremenu rešetkastom kašikom sklanjate penu. Gotovo slatko sklonite s vatre.

Sipajte još dok je vruće u suve tegle i zatvorite dobro poklopcima. Okrenite poklopcima na dole i tako ostavite dok se ne ohlade. Ako se brinete, možete da ga ohladite, da sipate u tegle, zatvorite poklopcima i da kuvate oko 5 minuta nakon što provri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: