Čokoladni mus sa pavlakom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77023
28/12/2017
"Jedan nežan čokoladni mus, koji će vam pomilovati sva čula "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano516
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • čokolada - 2 koamda, prirodna
  • jaja - 2 komada, belanci
  • šećer u prahu - 50 g
  • pavlaka - 400 g, kisela
  • sveže mleko - 5 kašika
  • mrvice - za ukras, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Istopimo čokoladu na pari, dodajemo sveže mleko, nakon što je gotovo ostavljamo sa strane da se prohladi. U posudi umutimo belanca u sneg i dodajemo im kiselu pavlaku i šećer u prahu.

Ako ne volite da je toliko slatko možete da ne stavite šećer. Dobro umutimo, ja za sam za tu svrhu koristila pasator, jer nemam običan mikser.

Dobijenu smesu dodajemo u čokoladu i opet mutimo. Serviramo u čašama za vino, mogu i male čaše. Za ukras posipamo mrvicama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar