Način pripreme
Za koru odvojite belanca i žumanca. Belanca umutite na sneg sa prstohvatom soli. Žumanca umutite sa šećerom.
Dodajte belanca, i dodajte brašno, pomešano sa praškom za pecivo i kakao. Mešajte spatulom, ne mikerom.
Pecite u kalupu prečnika 22 cm, ali moje je bio 26 cm. Peče se oko 8-10 minuta. Kad se ohladi prelijte sa 70 ml espresa.
Na vatri ugrejte nezaslađenu pavlaku sa izlomljenom čokoladom. Ne treba da provri. Ostavite da se ohladi. Mikserom umutite zaslađenu pavlaku zajedno sa ostatkom nezaslađene i pažljivo pomešajte sa čokoladnom smesom.
Koru stavite u kalup sa ipokretnim prstenom i preko nje sipajte mus. Odozgo ukrasite rendanom čokoladom ili pospite obilno kakaom.
Tortu ostavite u frižideru na oko šest sati da se dobro stegne.