Pita sa prazilukom i kačkavaljem

29/12/2017
"Pita sa prazlukom, ali i sa kačkavaljem - evo ovako se rađaju legende u kuhinji "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano838
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckani praziluk dinstajte u polovini ulja, dodajte alevu papriku i biber. Ostavite smesu da se ohladi.

U pravougaoni pleh stavite papir za pečenje i stavite 2 kore, preko njih stavite deo nadeva sa lukom i deo nadeva, pripremljenog od jaja, sira, kiselog mleka, sode i preostalog ulja.

Tako ređajte 2 kore i 2 vrste nadeva, dok ne potrošite kore. Za vrh ostavite 2 supene kašike od smese sa jajima.

Pitu pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije lepu zlatnu boju.

Pre nego što izvadite pitu iz rerne, pospite je rendanim kačkavaljem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar