Pileći bataci sa pečurkama, prazilukom i maslinama

29/12/2017
"Ukusno jelo, recept koji smo našli u starim tefterima - neka je slatko i vama "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano457
  • Pregledi tokom meseca43
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 2 struka
  • masline - 100 g
  • pečurke - 125 g
  • brašno - 1 supena kašika
  • univerzalni domaći začin - 1 supena kašika
  • biber - 1 supena kašika
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo luk i praziluk, ali ne mnogo sitno.

U tiganj stavljamo ulje i propržimo oprane i osušene pileće batake.

Vadimo i u ulju dinstamo iseckan luk i praziluk.

Kad bude gotovo, dodajte pečurke, brašno, u njega dodajemo i alevu papruku i univrzalni domaći začin.

U sve to lagano počnite da sipate po malo vode do trenutka dok nam se učini da je dovoljno gusto.

Sve to sipamo u posudu, dodajemo masline i nakon toga stavljamo u rernu da se peče.

Pečemo u umereno ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar