Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Lisnate pogačice»Lisnate pogačice sa piletinom i pečurkama

Lisnate pogačice sa piletinom i pečurkama

Lisnate pogačice sa piletinom i pečurkama
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
40
"Muške lisnate pogačice sa bogatim mesnim nadevom i ukusnom aromom, koje ćemo pojesti do poslednje mrvice!"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1 komad
  • pečurke - 10 komada
  • pavlaka - 100 ml, za kuvanje
  • kačkavalj - za posipanje
  • so
  • žumanca - 1 komad
  • lisnato testo - 800 g
  • ulje - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileći batak i odvojte ga od kosti. Odstranite kožu.

Operite i isecite pečurke. Izdinstajte ih u ulju. Dodajte sitno isečeno pileće meso. Propržite dok ne bude gotovo - dok pečurke ne omekšaju i meso ne dobije zlatastu boju. Nalijte pavlaku i promešajte. Začinite solju.

Sklonite gotovu smesu sa ringle.

Razvucite lisnato testo i blago ga razvijte. Isecite na široke trake. Stavite nadev po celoj dužini trake i uvijte u rolnicu. Uradite tako sa svim trakama. Gotove rolnice isecite na po 4-5 parčića.

Poređajte ih u posudu za pečenje, postavljenu papirom, i namažite umućenim žumancem pomoću silikonske četke.

Ispecite dok ne postanu zlataste u jako zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: