Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Ukusni kupus sa krvavicom

Ukusni kupus sa krvavicom

Ukusni kupus sa krvavicom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Zbog takvih zimskih jela zaboravljamo i na plažu, i na more..."

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 srednja sveža glavica
  • krvavica - 400 g, sirova
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • biber
  • paradajz - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite kupus i isecite ga na sitno. Začinite solju i izgnječite rukama dok kupus ne omekša.

Oljuštite paradajz i narendajte ga na rende. Dodajte ga u kupus.

Zagrejte masnoću i zapržite povrće uz neprestano mešanje.

Dodajte alevu papriku i začinite biberom. Promešajte. Sipate smesu u odgovarajuću posudu za pečenje.

Nalijte 2 šolje tople vode (ako je neophodno, tokom pečenja dodajte još).

Isecite krvavicu na parčiće, stavite je preko kupusa i ispecite dok ne bude gotova u zagrejanoj rerni.

Tokom pečenja okrenite krvavicu da se ispeče sa svih strana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: