Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Dinstani teleći jezik sa pečurkama i maslacem

Dinstani teleći jezik sa pečurkama i maslacem

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k204
Dinstani teleći jezik sa pečurkama i maslacem
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
03/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Priznajte da je teleći jezik u maslacu jedno od vaših omiljenih jela kod kuće"

Potrebni sastojci

  • teleći jezik - oko 1.5 kg
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • pečurke - 8 - 10 komada
  • maslac - 50 g
  • biber - 1 prstohvat, u zrnu
  • so
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - 2 - 3 zena
* merne jedinice

Način pripreme

Teleći jezik skuvamo u običnoj šerpi oko 2-3 sata ili dok ne bude gotov.

U ekspres lonac stavljamo očišćeni jezik sa lovorovim listom, pimentom i solju. Kuvamo oko 40 minuta. Vadimo, ostavljamo da se ohladi, oljuštimo i sečemo na porcije.

Pečurke sečemo na kriške.

Luk i šargarepu isečemo sitno i dinstamo u 30 g maslaca dok ne omekša ili dok ne dobije zlatnu boju. Začinimo solju i biberom.

Dodajemo pečurke, preostali maslac, promešamo i kuvamo nekoliko minuta dok ne omekša, prelivamo sa 180 ml proceđenog telećeg bujona, poklapamo i kuvamo dok se tečnost ne redukuje.

Dodajemo isečeni teleći jezik u porcijama, dinstamo još 10 minuta na tihoj vatri, da se krčka.

Po izboru jelo možemo obogatiti sa 1 šoljom (100 ml) pavlake. Promešamo.

Prilog - beli pirinač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: