Praznični medenjaci sa kremom od oraha

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
02/01/2018
"Ukusan dodatak za svaki praznik - aromatični medenjaci sa ukusnim kremom od oraha "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano446
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 2 komada
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • med - 6 supenih kašika
  • cimet - 5 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • sirće - 0.5 kašičice
  • kravlji maslac - 65 g
  • za nadev
  • mrvice - od medenjaka
  • maslac - 125 g
  • orasi - 1 šolja, mleveni
  • sveže mleko - 1 šolja, toplo
  • za glazuru
  • čokolada - 90 g, prirodna
  • kravlji maslac - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom, dodajte rastopljeni maslac, med i sodu pomešanu sa sirćerom. Posebno pomešajte prosejano brašno i cimet, dodajte u smesu od jaja u etapama uz neprestano mešanje. Na kraju zamesite i oblikujte testo.

Namazanim rukama oblikujte toptice, poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje, spljeskajte ih tanko kao pitice. Pecite u prthodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.

Dok su još topli medenjaci izvadite unutrašnjost sa ravnog dela i sačuvajte mrvice. Ugrejte sveže mleko i u njegaa dodajte mekani maslac, isečen na kockice, dodajte mrvice i orahe, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Napunite medenjake kremom i zalepite ih po dva.

Napravite glazuru tako što rastopite čokoladu sa maslacem. Zalepljene medenjake do pola potopite u čokoladnu glazuru.

Ako želite, možete ih ostaiti tako, ali možeze posudi i sa po 1 prstohvatom mlevenih oraha. Svakog dana koji prođe, medenjaci su sve ukusniji i mekši, čuvajte ih u kutiji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar