Način pripreme
Priprema salate:
Oljuštite krompir i skuvajte ga. Kukuruz, jaja i šargarepu takođe skuvajte. Kisele krastavce isecite na kockice, takođe i špek salamu. Čim se krompir skuva, ostavite ga da se ohladi i isecite na kockice. Kukuruz se okomi.
Oljuštite jaja i izrendajte ih. Šargarepu isecite na kockice. Sve dobro promešajte, posolite po ukusu, dodajte majonez, lepo promešajte i ostavite u frižideru.
Priprema salate:
U posudi umutite jaja, nakon toga dodajte sveže mleko i dobro promešajte. Postepeno dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte sodu i so i ponovo promešajte. Od smese ispecite palačinke u tiganju srednje veličine, ugrejanom na umerenoj temperaturi.
Priprema krema:
Pomešajte sve navedene sastojke za krem, lepo promešajte i ostavite u frižideru.
Priprema sastojaka za nadev:
Čajnu i i sremsku kobasicu isecite na polumesec, kisele krastavce izrendajte, masline isecite na krugove, ako su bez koštica ili na polumesec, ako su sa košticom. Kačkavalj izrendajte.
Sastavljanje torte:
Krem i salatu izvadite iz frižidera. Uzmite odgovarajući poslužavnik, stavite prvu palačinku, namažite je ruskom salatom i stavite drugu palačinku. Namažite topljenim sirom, pospite kačkavaljem, stavite čajnu i stavite sledeću palačinku, lagano odozgo pritisnite rukom da može da se slegne. Namažite je krem sirom, stavite kisele krastavčiće i stavie sledeću palačinku. Ređajte tako dok ne potrošite palačinke.
Ukras:
Ja sam odozogo namazala tortu kremom, sa strane sam zalepila rendane kisele krastavce, odozogo sam posula rendanim kačkavaljem. Stavila sam ivice crvene paprike, po ivicama sam napravila venac od crnih maslina, a u sredinu sam stavila ružu od crvene paprike sa maslinama.
Napravila sam i pečurke uz pomoć špek salame i maslina, a za listove crvene ruže sam koristika kiške čajne. Torta treba da odstoji jednu noć u frižideru. Idealna je kao predjelo za vašu prazničnu trpezu. Ide uz čašu belog vina.
Prijatno!