Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Buketi od mlevenog mesa i prepeličijih jaja u korama za pitu

Buketi od mlevenog mesa i prepeličijih jaja u korama za pitu

ZoriZori
Guru
8932865k
Buketi od mlevenog mesa i prepeličijih jaja u korama za pitu
Fotografije: Zori
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"I muškarci vole bukete, uglavnom ovakve, koji mogu biti serviranu uz pivo"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg, mešano
  • kore za pitu - 3 lista
  • prepeličija jaja - 12 komada
  • kokošija jaja - 3 komada
  • kapar - 3 supene kašike
  • luk - 1/2 glavice
  • mladi luk - 2 struka
  • peršun - 1/4 veze
  • majoran - 5 - 6 prstohvata
  • biber
  • kumin
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo začinite mleveno meso solju, biberom i kuminom. Dodajte majoranu i iseckan mladi luk, luk i peršun. Umutite jedno celo jaje i belanca druga dva jajeta (žumanca ostavite za premazivanje) i dodajte u mleveno meso. Lepo promešajte i ostavite na 3 0 minuta u frižideru. Nakon toga dodajte kapar i ponovo promešajte).

Kore za piru isecite na jendake kvadrate. Namažite ih uz pomoć četke umućenim žumancima i ukrstite dva kvadrata.

Prebacite u pleh za mafine, prethodno namazan sa malo ulja. Mokrim rukama oblikujte od mlevenog mesa spljeskane ćuftice i stavite u kore za pitu. U svakoj ćuftici napravite gnezdo, da bi se u njega kasnije razbila prepeličija jaja.

Stavite pleh na niži deo prethodno ugrejane rerne na 180-200 stepeni. Kad je meso skoro gotovo, izvadite pleh i razbijte po jedno prepeličije jaje u svaku ćufticu. Premestite pleh u sredinu rerne i pecite dok jaja ne budu gotova.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: