Način pripreme
Prvo začinite mleveno meso solju, biberom i kuminom. Dodajte majoranu i iseckan mladi luk, luk i peršun. Umutite jedno celo jaje i belanca druga dva jajeta (žumanca ostavite za premazivanje) i dodajte u mleveno meso. Lepo promešajte i ostavite na 3 0 minuta u frižideru. Nakon toga dodajte kapar i ponovo promešajte).
Kore za piru isecite na jendake kvadrate. Namažite ih uz pomoć četke umućenim žumancima i ukrstite dva kvadrata.
Prebacite u pleh za mafine, prethodno namazan sa malo ulja. Mokrim rukama oblikujte od mlevenog mesa spljeskane ćuftice i stavite u kore za pitu. U svakoj ćuftici napravite gnezdo, da bi se u njega kasnije razbila prepeličija jaja.
Stavite pleh na niži deo prethodno ugrejane rerne na 180-200 stepeni. Kad je meso skoro gotovo, izvadite pleh i razbijte po jedno prepeličije jaje u svaku ćufticu. Premestite pleh u sredinu rerne i pecite dok jaja ne budu gotova.
Prijatno!