Hrskave i zdrave zemičke sa ječmom i ražanim brašnom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
02/01/2018
"Probajte ove zemičke - post nikad nije bio ovako ukusan "
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano156
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ječam - 200 g, oljušten
  • ražano brašno - 150 g
  • brašno - 250 g
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • kvasac - 7 g, suv
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u toploj vodi. Potopite ječam u toplu vodu na oko 10 minuta. Dodajte ga u kvasac. Dodajte šećer, so, ražano brašno i belo brašno.

Sipajte mlaku vodu/oko jedne čaše/ i zamesite testo. Testo je tvrđe nego obično.

Ostavte ga na toplom da nadođe. Nadolazi teško i polako.

Od gotovog testa oblikujte lopitce. Razvucite ih na brašnom posutoj radnoj površini i oblikujte zemičke.

Poređajte ih u pleh, pospite brašnom i napravite proreze po površini.

Pecite ih u ugrejanoj rerni - 200 stepeni dok ne budu gotove.

Budu hrskve i veoma uksne!

Idealne su za one koji poste

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar